fra 08:00 til 16:00
Ring 513 17 550

Brystforstørrelse via armhulen

Brystforstørrelse Via armhulen

Aksillær brystforstørrelse

Brystforstørrelse via armhulen også kalt aksillær brystforstørrelse er veldig populært i sør Europa, Sverige og i Brasil.

Det er vanlig å forstørre bryst ved  å sette inn protesene gjennom et lite snitt i folden under brystet eller via nedre del av areola (den fargede del av brystvorten) eller brystforstørrelse via armhulen også kalt aksillær brystforstørrelse. Vi er og en av få  klinikker som  utføre brystforstørrelse via armhulen ved hjelp av endoskopisk kirurgi, såkalt “kikkhullskirurgi”.

Enkelt sagt

så vil det si at man setter inn protesene via ett lite snitt i armhulen som i praksis ikke vil være synlig. Man bruker kikkhullskirurgi (kamera) for å utføre brystforstørrelse via armhulen på lik måte som når man utfører den direkte med snitt under brystet eller i brystvorten. Brystforstørrelse via armhulen er ikke mer smertefullt men den tar noe lenger tid og utstyr noe som gjør at denne typen operasjon blir litt dyrere.

Dr. Ayman Zakaria har lang erfaring med brystforstørrelse  og er en av de få som utfører brystforstørrelse via armhulen i Norge.

fordeler med brystforstørrelse via armhulen.

Det er mange fordeler med  brystforstørrelse via armhulen. Det første er at arret kommer langt vekk fra brystet og brystvevet for å hindre at arret påvirker resultatet . Arret ved brystforstørrelse med snitt under bryste kan bli bredere og styggere på grunn av veldig strekk i huden ved innsettelse av store proteser arret ved brystforstørrelse via armhulen kan ikke påvirkes av størrelse på proteser og dette gir mulighet for å sette større proteser hos de som i utgangspunktet har veldig små og stramme bryst Det er også en god løsning for de som har tendenser for å få stygge arr( hypertrofiske arr eller keloider)
Aksillær brystforstørrelse er ideelt for noen pasienter som man ser muligens kan trenge ett brystløft i fremtiden da mangel på arr i brystet vil tillate alle mulige løsninger for brystløft.

Hvilken protese?

Ved brystforstørrelse via armhulen er det best å bruke protesene fra Motiva som har silkeoverflate “silksurface” som gir best resultat. Motiva har i tillegg ergonomisk proteser som har nye egenskaper, den erstatter dråpeformet protese og gir like god, kanskje bedre naturlig form og er så fleksibel at den kan settes gjennom en mindre snitt med hjelp av en spesiell sprøytepose. Når du har motiva proteser kan du laste ned en app og registrere dine proteser etter operasjon.

Registrer dine Motiva proteser her.

MULIGE KOPLIKASJONER VED BRYSTFORSTØRRELSE VIA Armhulen.

Som ved alle kirurgiske inngrep vil det alltid foreligge en liten risiko for infeksjon og etterblødning etter en brystforstørring. Slike komplikasjoner kan i dag behandles uten at resultatet av brystforstørrelsen ødelegges. Nedsatt følelse i deler av brystet eller i brystvortene er ikke helt uvanlig etter brystforstørring. Hos de fleste vil følelsen komme tilbake etter et års tid, men hos enkelte kan områder med nedsatt følelse bestå.
Noen få pasienter kan ha kronisk postoperativ smerte etter en brystforstørrelse som kan variere i intensitet og lengde. Amme -evnen kan bli redusert etter en brystforstørrelse.

BRYSTFORSTØRRELSE ERFARINGER OG MER INFORMASJON OM PROTESENE.

Brystforstørrelse er så vanlig at sannsynligvis er det utført over 5 millioner brystforstørrelser siden 1962. De fleste undersøkelser viser at de fleste pasienter har gode erfaringer og stort sett er meget godt fornøyd med resultatet. Protese-produsenter vi bruker, gir livstidsgaranti på protesene. Livstidsgarantien dekker kapsel problematikken i de første ti år.
Etter 10 år gjelder garantien bare på feil produksjon på protesen. Det betyr at ved ruptur etter 10 år vil du få nye proteser av produsenten men du må selv dekke operasjons utgifter. Som regel anbefaler de aller fleste produsenter, og de siste årene FDA (amerikanske food and drugs administration), at protesene bør skiftes etter 10 år for å redusere risikoen for sjeldne komplikasjoner. En MR undersøkelse etter 10 år for pasienter som ikke har noen plager med protesene kan også bruke for å utsette proteseskift noen år til.

FØR OPERASJONEN.

Du må møte fastende til brystforstørrelse, dvs. ikke spise, drikke, røyke eller tygge tyggegummi minst 6 timer før. Man kan drikke vann og klar væske inntil 2 timer før brystforstørrelsen. Kvelden før brystforstørringen, og på operasjonsdagen like før du kommer til klinikken, skal du utføre en hel kroppsvask med bakteriedrepende såpe (Hibiscrub). Møt til brystforstørring uten sminke, neglelakk og smykker.
Noen medisiner bør man unngå før operasjon. Dette vil du få informasjon om i informasjonsskriv om operasjon.  Røyking er ugunstig både med tanke på narkosen og etterfølgende sårheling og skal derfor reduseres mest mulig.

SELVE OPERASJONEN

Brystforstørrelsen utføres i narkose. Selve operasjonen tar en drøy time, men fra pasienten ankommer klinikken til brystforstørringen er overstått regner vi 2 timer (inkl. forberedelser, narkose, vasking av operasjonsområdet, sterildekking, bandasjering etc.). Etter brystforstørrelsen blir man liggende til man er klar for hjemreise.

ETTER OPERASJONEN.

Det er normalt å ha en del smerter (beskrives av de fleste som “kraftig melkespreng”) etter en brystforstørrelse. via armhulen Det verste gir seg som regel etter 1 – 2 døgn, men noe smerter og ubehag må man regne med hvertfall en ukes tid etter operasjon. En støtte-BH bør brukes dag og natt de første 6 ukene. Når man har brystforstørrelse via armhulen anbefaler vi en kompresjons-BH med god støtte. Den kan kjøpes på klinikken til kr 400. De aller fleste må også bruke brystbånd over brystene i minimum 2 uker etter brystforstørrelsen, etter kirurgens anbefalinger.
Unngå tunge løft de første 6 ukene etter brystforstørrelse via armhulen Pasienter som har kontorarbeid o. I. er som regel på arbeid etter noen få dager.  Etter 3 – 4 uker kan lett trening og aktiviteter gradvis gjenopptas.

BRYSTFORSTØRRELSE VIA ARMHULEN OG BRYSTKREFT.

I de siste årene har det i perioder vært betydelig diskusjon og oppstyr både i aviser, den kulørte ukepresse og i fagtidsskrifter om hvorvidt brystforstørring med bruk av silikonproteser øker risikoen for brystkreft. Det foreligger store vitenskapelige undersøkelser med mange tusen kvinner som har tatt brystforstørrelse med silikonproteser. Disse undersøkelsene viser klart at det ikke er noen overhyppighet av brystkreft blant kvinner med brystproteser. En studie har til og med vist at brystkreft muligens forekommer litt sjeldnere hos kvinner med silikonproteser.

Et annet spørsmål i denne sammenhengen er

hvorvidt pasienter som har tatt brystforstørrelse med silikonproteser vil ha vanskeligere for å oppdage en kreftkul i brystet. Protesene blir alltid operert inn bak brystkjertelen, slik at dersom man skulle få en kreftkul vil denne ligge på framsiden av protesen (dvs. mellom protesen og huden). Det skulle således ikke være vanskeligere å kjenne en slik kul enn om man ikke hadde proteser. De fleste undersøkelser tyder også på at brystkreft ikke oppdages på et senere stadium hos kvinner med silikonproteser.
Når det gjelder mammografi mener mange at denne undersøkelsen blir mindre sikker dersom man har tatt brystforstørring med silikonproteser, og spesielt dersom man skulle utvikle en såkalt kapsel. Mammografi hos pasienter med silikonproteser bør derfor utføres av radiografer som har erfaring med denne problemstillingen, og med røntgenlege tilgjengelig som samtidig kan utføre ultralyd av brystene.
Hos kvinner over 40 år anbefaler vi at mammografi blir utført før man utfører en brystforstørrelse med silikonproteser.

KAPSEL-DANNELSE (“ARRKAPSEL”).

Noen få utvikler en hard kapsel rundt protesen(e). Rundt ethvert fremmedlegeme som legges inn i kroppen vil det danne seg en tynn hinne av bindevev (arrvev). Dette er en naturlig del av kroppens immunforsvar. Hos noen pasienter kan bindevevshinnen gradvis bli tykkere og vi kaller det da en “kapsel”. I enkelte tilfeller kan kapselen bli ekstra kraftig og trekke seg sammen. Brystet vil da kjennes hardt og ømt etter brystforstørrelsen. Brystet vil også få en rundere og noe unaturlig form. Utvikling av hard kapsel kan komme raskt etter brystforstørrelsen, eller først etter flere år.

Dannelse av kapsel er en kjedelig

men heldigvis helt ufarlig bivirkning etter en brystforstørring. Kapseldannelse kan forekomme i alle grader, fra at man knapt merker kapselen til et bryst som er påfallende hardt og ømt. Lav grad av kapsling er ikke unormalt etter en brystforstørring, og protesen trenger ikke skiftes. Er det uttalt kapsling ender det ofte med ny operasjon. Denne operasjonen dekkes av protesegarantien de første 6 årene, og av produsentgarantien fra 6 til ti år. (Se forskjellige vilkår for pasientgaranti. Din kirurg kan gi deg mer informasjon.)
Svangerskap og amming etter brystforstørring øker risikoen for kapsel, og garantien bortfaller hvis dette skjer 1-6 fem år etter brystforstørrelsen.

FØLBAR PROTESEKANT OG “RIPPLING”.

Spesielt hos tynne pasienter med lite underhudsfett kan man i noen tilfeller kjenne nedre del av protesene på undersiden av brystene. Dette kjennes ut som en eller flere myke “kuler” som lett lar seg forskyve (dvs forsvinner) når man trykker på dem. Hos pasienter som er meget tynne og har svært lite eget brystvev vil man kunne oppleve såkalt “rippling”. Dette er normalt mest synlig når pasienten bøyer seg framover, og vil ses som en bølget uregelmessighet i øvre del av brystene. Å sette protese under muskelen vil i de aller fleste tilfeller forebygge mot rippling, Fettfilling i tillegg til brystforstørrelse via armhulen, er en annen metode for å unngå dette.

OPPFØLGING.

Etter en brystforstørrelse i Stavanger på Clinique Bellevue er det avgjørende at du føler deg helt trygg etter operasjonen. Vi vil derfor oppfordre deg til også å ta kontakt utenom ordinære kontroller dersom det er noe du lurer på. Slik unngår du å være i tvil, og vi vil raskt kunne fange opp eventuelle problemer etter din brystforstørring og forhindre at de utvikler seg. Mer informasjon om brystforstørring pris finner du i vår prisliste.