fra 08:00 til 16:00
Ring 513 17 550

Panneløft

Panneløft

Øyenbrynløft eller Panneløft (Browlift) gir deg et mer våkent blikk med redusert tyngdefølelse over øyelokkene, uten at det ser unaturlig ut. Panneløft tar sikte på å strekke huden over øynene og øke avstanden fra bryn til øyelokket. På denne måten får man frem øyelokket enda bedre. operasjonen vil ikke gjøre pannen stiv, og du beholder dine normale ansiktsbevegelser. Mange pasienter tror de trenger å operere øvre øyelokk, men når trykket ligger over brynene vil et panneløft gi bedre resultat.

Et panneløft gjøres endoskopisk og gir dermed små arr i den delen av hodet som er dekket med hår. Det er også en velegnet operasjon for menn som ikke har hår på hodet, da arrene etter noen måneder blir så og si usynlige. Følg våre råd for panneløft før og etter operasjonen for et best mulig resultat.

Vurdering

Ved en konsultasjon får du vurdering og anbefaling som passer innen for dine ønsker og som passe best for deg,  du vil bli informert nøye om forskjellige operasjoner, og du kan se resultat på panneløft før og etter bilder av pasienter med tilsvarende tilstand. Vår kirurg Dr. Ayman Zakaria har 25 års erfaring som plastikkirurg og har spesielt lang erfaring med panneløft operasjon.

 

FØR OPERASJONEN

Dagen før operasjon og selve operasjonsdagen skal du dusje og vaske håret og ansiktet med den bakteriedrepende såpen Hibiscrub. Du må ikke bruke sminke, fuktighetskremer, neglelakk og smykker. Du skal faste 6 timer før , men kan drikke vann og klare væsker inntil 2 timer før operasjonen.

Gjennomgått hjerteinfarkt, blodpropp eller andre alvorlige sykdommer kan medføre økt risiko under opererasjonen. Dette vil avklares i samråd med anestesilegen. Det er viktig at du slutter med blodfortynnende medisiner (Albyl-E) 14 dager før panneløft. Hvis du går på Marevan avtales dette med kirurgen og evt. legen som har forskrevet dette. I tillegg må du ikke ta tran eller Omega-3 10 dager før panneløft, da dette kan øke blødningsrisikoen. Du bør heller ikke ta Ibux, Napren eller andre medisiner i denne gruppen. Vær også forsiktig med A, D, E, C- og K-vitamin og diverse kosttilskudd. Du må slutte å røyke/bruke nikotinprodukter minst 6 uker før inngrepet.

Ta foreskrevet antibiotika kvelden før inngrepet og om morgenen. Det kan være lurt å ta på en genser med glidelås eller stor åpning som ikke strammer når du tar den hodet. Ta med solbriller.

SELVE OPERASJONEN

Operasjonen utføres i narkose, og tar ca. 1 – 1,5 time.  Sårene lukkes med metallstifter som fjernes etter ca. 10 dager. Det legges på bandasje som skal være på i ca. 3 dager før du kommer til kontroll.

ETTER OPERASJONEN

Når du våkner vil du ha en bandasje rundt hodet som du bør ha på i ca. 3 dager.  Man kan ha litt smerter, og du vil få resept på smertestillende medisiner. Du blir liggende på klinikken noen timer etter panneløft, og må bli hentet av en pårørende. Pårørende bør være hos deg det første døgnet. Du vil få telefonnummeret til kirurgen som du kan kontakte om det skulle være noe.

Det er viktig at du ligger med hodet høyt de første dagene etter panneløft. Spis lett fordøyelig mat og unngå hard mat som krever mye tygging. Du kan dusje i lunkent vann når bandasjen fjernes, men ikke bruke sjampo.

Det er viktig å unngå å gre håret hardt, klø eller dra i huden den første perioden da det kan ta litt tid før huden fester seg helt etter et panneløft.

PANNELØFT ERFARINGER OG RESULTATER

Det vil tilkomme små arr i hodebunnen som vil være lite synlige på sikt. Det er vanlig å få moderat hevelse i pannen rett etter panneløftet. Noen får også bloduttredelser rundt øynene og på kinnbeina i større eller mindre grad etter et panneløft. Disse vil vanligvis forsvinne gradvis etter ca. 1 – 2 uker, og kan reduseres med å bruke kjølebriller den første tiden. Vær obs på å ikke bevege for mye på området. De fleste av våre pasienter har positive panneløft erfaringer og er svært fornøyde med resultatet.

MULIGE KOMPLIKASJONER

Mange vil ha nedsatt følsomhet i pannen og hodebunnen etter operasjon . Dette varer vanligvis i 2 – 3 måneder. De fleste som er operert har erfaringer med at pannen etterpå kan rynkes som før, men at den er glattere.

OPPFØLGING ETTER PANNELØFT

Når du tar panneløft ved Stavanger Clinique Bellevue er det avgjørende at du føler deg helt trygg etter operasjonen. Du vil få med deg telefonnummeret til kirurgen og kan kontakte han eller klinikken dersom det skulle være noe du lurer på. Mer informasjon om panneløft pris finner du i prislisten vår