fra 08:00 til 16:00
Ring 513 17 550

Ansiktsløft

Ansiktsløft

Stavanger Clinique Bellevue

Etter som vi blir eldre, er det visse aldringstegn som ofte setter seg i våre ansikter. Disse forandringene skjer hovedsakelig som følge av nedsatt elastisitet i huden, sigende underhudsvev og tap av ansiktsvolum i form av fett. Endringene begynner å bli tydeligere i 30-årsalderen og fortsetter sakte over tid, noe som kan korrigeres med ett ansiktsløft på Clinique Bellevue.

Genetikk har mye å si for denne aldringsprosessen sammen med ens vaner. For eksempel har tung soleksponering og røyking en sterk skadelig effekt på huden og for eksempel stor vektnedgang fremskynde prosessen.
Endringene rammer alle områdene i ansiktet til en viss grad. I midtdelen av ansiktet ser vi atrofi og siging av kinnene som fører til en forsterkning av folden mellom nesen og munnen (nasolabial fold). Videre ser vi tap av en tydelig kjevelinjen og dannelse av hamsterkinn som fører til en fordypning av folden mellom munnen og kinnet. Som en del av aldringen kan også signing av ytre del av øyenbrynet forekomme og fordypning av rynkene i pannen.

Ansiktsløft ved Clinique Bellevue har som mål å reversere disse aldrings tegnene for å skape et ungdommelig, likevel naturlig utseende. Målet er å ikke endre hvem du er, men bare ta deg tilbake til en mer ungdommelig versjon av deg selv. Dr. Ayman Zakaria har lang erfaring og kompetanse med ansiktsløft og leverer den beste ansiktsløftningen som er mulig å oppnå.

Det er viktig å nevne at ansiktsløft behandler sigende vev men at andre behandlinger kan være nødvendige, som for eksempel fettfylling for å erstatte tap av ansiktsvolum, hudbehandlinger med laser eller kremer for å behandle hudforandringer som skyldes solskader.

På Clinique Bellevue anvender vi moderne ansiktsløft kirurgi som fokuserer på de dypere lagene av vev under huden. Dette laget som kalles SMAS, blir manipulert for å heve og omplassere ansikts fettet og muskler.
Metoden Dr. Zakaria bruker på Clinique Bellevue heter High-SMAS kombinert platysmaplastikk og fettfylling. Det går ut på å løfte mellomansiktet og halsen i harmoni og på en veldig naturlig måte slik at en ikke får ett “operert” utseende.
I ansiktet blir fett injisert for å erstatte tapt ansiktsvolum. Fettet blir høstet av deg med teknikk som ligner på vanlig fettsuging.

Hos mange pasienter trenger man å løfte øyenbrynet. Ved Clinique Bellevue utfører vi endoskopisk panneløft samtidig med ansikt og halsløft hvis det er behov for det, slik at alle ansiktsdelene blir forynget samtidig på harmonisk og naturlig måte. Nedetiden er den samme hvis man tar panneløft samtidig. Vi kaller det tre etasjers ansiktsløft.

Ansiktsløft krever vanligvis et snitt som starter ved øreflippen, går opp foran og bak øret, og deretter delvis inn i håret. Arrene foran øret vil etter kort tid ikke være synlige fordi man syr huden sammen med en veldig tynn tråd og uten stramning. Ett lite arr er vanligvis nødvendig under haken for å fjerne fettet bak muskelen, korrigere muskulaturen (platysmaplastikk) og for å gi en rett vinkel på halsen. Det er den eneste garantien for å få det beste varige resultatet med halsløft. Hos yngre pasienter kan snittet bak øret elimineres (kort arr ansiktsløftning eller “S” løft), men mange vil hevde at dette kan gi et dårligere resultat og har begrenset nytte da arret bak øret uansett er veldig lite synlig.

HVORDAN DEFINERER DU ANSIKTSLØFT (FACELIFT)?
I jungelen av ansiktsløftning i dag, er det mange fengende kallenavn og teknikker som blir brukt som for eksempel ansiktsløft uten kirurgi, “selskaps-løft”, trådløft, kort-arr løft, midface lift og mini-løft og det kan gjøre ting ganske forvirrende for deg som pasient.
Noen kaller det til og med løft noe som egentlig bare er tilsetning av volum i ansiktet med fyllstoffer som for eksempel ansiktløft uten kirurgi, væske-lifting og vampyr -lifting. For å si det enkelt, filler bare fyller og løft er løft. Selv om fyllstoffer og fett injeksjoner har en svært viktig funksjon i ansiktsforyngelse så kan ikke injeksjoner alene kalles ansiktsløft.
Så hva betyr da uttrykk som trådløft, kort arrløft, eller mini-lift. som annonserer en rask “ansiktsløftning” prosedyre under lokalbedøvelse med minimal nedetid og fantastiske resultater. Vær skeptisk! Det ser ut til å være mye villedende reklame og skuffede pasienter. Det er ingen short cut. Mange operasjoner som for eksempel kort arr ansiktsløftning eller mini-lift er bare kallenavn en lege kan gjøre for å representere en liten del av den tradisjonelle ansiktsløftningen. Det sier seg selv at man umulig kan oppnå korreksjon i flere av ansikts områdene gjennom ett kort arr eller gjennom en minimalisert operasjon, en delvis forandring i ansiktet oppfattes ofte som unaturlig.

Den moderne ansiktsløft kirurgi innebærer å gjøre ett snitt rundt ørene, skille huden fra dypere vev, løfte og reposisjonere det dypere vevet i kinn og kjeve og til slutt fjerne overflødig hud.
Disse kirurgiske snittene rundt ørene kan vanligvis kombineres med et lite snitt under haken for å også utføre halsløft. Halsløft strammer vevet under kjevelinjen på halsen. Ansiktsløft og halsløft gjøres ofte samtidig fordi det gjøres gjennom samme snitt og korrigerer aldringstegn som vanligvis utvikler seg sammen. Sjelden er det aldring i bare ansiktet og ikke halsen, eller omvendt. Når det er nødvendig blir øyenbryn posisjonert riktig gjennom panneløft og fettfylling blir samtidig fordelt på forskjellige områder for å erstatte volum tapet. Dette er den grunnleggende definisjonen av en ansiktsløftning på Bellevue. Vi må nevne at utgiftene til et tre etasjer ansiktsløft inkludert fettfylling under narkose, er betraktelig mindre enn disse operasjonene hver for seg.

Så konklusjonen er at ansiktsløft primært tar seg av sigende vev i forskjellige deler av ansiktet og ett halsløft forbedrer og skjerper overgangen fra kjeve til hals. Det finnes ingen ikke kirurgisk prosedyre til dags dato som for eksempel muskelavslappende injeksjoner, filler, laser, peeling, ultralyd, radiofrekvens, etc. som kan gjøre dette.

Til slutt,hvis du seriøst tenker på noen av disse kirurgiske prosedyrene, søk råd fra en dyktig plastikkirurg som kan alle teknikker og med lang erfaring og høy kompetanse.
Din plastikkirurg burde kunne forklare deg forskjellen på forskjellige teknikker. Hos Dr. Ayman Zakaria kan du se bilder av pasienter med tilsvarende tilstand før og etter operasjon og eventuelt mange år etter operasjon slik at du kan danne deg ett bilde av det som du kan forvente deg og om varighet av resultatet som er en viktig del av operasjonen. Hos oss kan du hvis du ønsker det treffe og snakke med tidligere pasienter som kan gi deg svar på noen av spørsmålene du må ha.
Ayman Zakaria er en av få kirurger i Skandinavia som har stor kompetanse og 25 års erfaring.

Ring oss gjerne for timebestilling eller hvis du har spørsmål.