fra 08:00 til 16:00
Ring 513 17 550

Brystforstørrelse

BRYSTFORSTØRRELSE

Brystforstørrelse med implantater (Silikonpupper) er den absolutt vanligste formen for inngrep innen plastikkirurgi. En operasjon som kan gi tilbake selvtillit og øke livskvalitet hos pasienter som trenger den.

Mange opplever at brystene føles for små eller for små i forhold til kroppen.

Hos andre blir brystene slappe og mister sin fylde etter graviditet eller vektnedgang. Noen ønsker å rette opp bryst med forskjellig størrelse. Man kan også korrigere problemer i brystet som oppstår etter brystkirurgi.

Pasientene bruker ulike ord på BRYSTFORSTØRRELSE som brystforstørring, silikon, silikonpupper og brystinnlegg, men vi snakker gjerne om brystforstørrelse med silikonproteser.

Det er ulike typer teknikker og proteser som må velges og tilpasses hver enkelt pasient. Målet er å oppnå ett perfekt resultat med ønsket fylde og form som mange drømmer om.

Den vanligste metoden å utføre brystforstørrelse på,  er å sette inn protesene gjennom et lite snitt i folden under brystet eller via nedre del av areola (den fargede del av brystvorten) Vi er og den eneste klinikken som også utføre brystforstørrelse gjennom armhulen ved hjelp av endoskopisk kirurgi, såkalt “kikkhullskirurgi ”

Det er en brystforstørrelse metode som passer best for hver enkelt pasient. Dette kan kirurgen og hans erfaring sammen med deg finne ut beste løsning for deg med respekt av dine ønsker .  Det er derfor viktig at du tenker gjennom ønsket mål og oppnåelse når du kommer til vurdering.

Vurdering

Ved en konsultasjon får du forslag som passer innen for dine ønsker og som passe best for deg, og kroppen din og du vil  bli informert nøye om forskjellige teknikker og protesetyper.

Vår kirurg Dr. Ayman Zakaria har 25 års erfaring som plastikkirurg med flere tusen brystoperasjoner.  Resultatene vi oppnår ligger på øverste hylle og vi kan derfor tilbyr markedets lengste og beste protese garanti og fornøyd garanti. Dette gjør at du som pasient blir ivaretatt og kan føle deg sikker på ditt valg med operasjon ved Clinique Bellevue.

Hvem kan ha brystforstørrelse?

Er du over 18 år, frisk kan du bestille vurdering ved Clinique Bellevue. Du vil da få en samtale med vår plastikk kirurg Ayman Zakaria og dere vil sammen finne ut om dette er noe for deg.

Hvilken protese? Brystforstørring pris

Det finnes flere ulike merker på markedet i Norge. Ved Clinique Bellevue har vi valgt det tryggeste og beste proteser med høyeste kvalitet. Cohesive silikon er den type silikon som moderne proteser bør ha, ellers finnes det ulike former og fasong og silikon egenskaper som bør tilpasses hver enkelte pasient.

Når du kommer til samtale med plastikk kirurg Ayman Zakaria vil du informeres nøye om forskjellige typer proteser og formen på de som vil passe best med ditt ønskede resultat. Noen pasienter har mening om hvilken protese de vil ha, erfaringsmessig vil mange velge anderledes når de blir nøye informert om hver proteses funksjon og effekt på det de ønsker.

Mentor proteser har flere typer Cohesive silikon og mange forskjellige runde og anatomiske som mange kaller dråpeformet proteser av høy kvalitet, overflaten kan være glatt eller ru (siltex) og det er alltid mulig å velge en protese som passer til hver enkelt pasient. Motiva har i tillegg ergonomisk proteser som har nye egenskaper, den erstatter dråpeformet protese og gir like god, kanskje bedre naturlig form og er så fleksibel i tillegg at den kan sette gjennom ett mye mindre arr med hjelp av en spesiell sprøytepose, dette påvirker den endelige brystforstørrelse pris

Silikonpupper Pris

Brystforstørrelse.   Registrer dine Motiva proteser her.

 

Hvor skal arret ligge og over eller under muskel?

Disse tekniske spørsmålene er avhengig av pasientens behov og ønske. Vår kirurg har 25 års erfaring og behersker alle teknikker på brystforstørrelse. Du kan velge mellom snitt i folden under brystet, i nedre del av brystvorte eller langt vekk fra brystet i armhulen. Men det er ikke slik at alle teknikker passer for alle pasienter og noen teknikker vil være mer nyttige for noen pasienter for å oppnå det perfekte resultat.

For eksempel pasienter med veldig små bryst og lite fettvev rundt brystene vil være best tjent med å få proteser satt gjennom armhulene som gjør at arrene er helt usynlige og en kan sette inn ønsket størrelse.

Brystløft , proteser eller begge deler?

For noen pasienter spesielt de som har stort vekttap fra før eller har lange perioder med amming vil det av og til være nødvendig med brystløft i tillegg til brystforstørrelse. Det er bare under samtale og vurdering med kirurgen og etter at pasienten har sett noen før og etter bilder med tilsvarende utgangspunkt at man sammen blir enige å velger operasjonen som passer best for å oppnå det resultatet du ønsker.

I noen tilfeller er det nødvendig med fett transplantasjon av eget fett i tillegg til brystforstørrelse for å gi det beste resultat, dette kalles hybrid brystforstørrelse.  Behovet for denne kombinasjonen øker parallelt til pasientens økende krav om perfekt resultat. Hybrid brystforstørrelse kan korrigere mange problemer som oppstår ved enkelte brystforstørrelser, feks. mangel på fettvev over ,under eller på siden av brystet eller ved for bred avstand mellom brystene.  Når behovet er stort vil kirurgen foreslå en slik behandling.

Brystforstørrelse eget fett

Brystforstørrelse eget fett blir mer og mer populært. Dette innebærer at man flyttet sitt eget fett feks fra magen eller flanker til brystet. Det kan være den beste og riktige metoden for de pasienter som ønsker seg en eller en halv cup større bryst men ikke ønsker å ha implantater. Dette kan også være ideelt for å korrigere størrelse forskjeller eller asymetri på bryst. Man blir også kvitt fett depoter man ikke ønsker. Ønsker man enda større bryst kan man gjennomføre operasjonen flere ganger. Veldig tynne pasienter kan dessverre ikke få nytte av denne operasjonen da man trenger en del fett. Det er heller ikke passende operasjon for pasienter som har familiær disposisjon for brystkreft. Røykeslutt 6 uker før og etter operasjon er obligatorisk for fett transplantasjon.

MULIGE KOPLIKASJONER VED BRYSTFORSTØRRELSE

Som ved alle kirurgiske inngrep vil det alltid foreligge en liten risiko for infeksjon og etterblødning etter en brystforstørring. Slike komplikasjoner kan i dag behandles uten at resultatet av brystforstørrelsen ødelegges. Nedsatt følelse i deler av brystet eller i brystvortene er ikke helt uvanlig etter brystforstørring. Hos de fleste vil følelsen komme tilbake etter et års tid, men hos enkelte kan områder med nedsatt følelse bestå.

Noen få pasienter kan ha kronisk postoperativ smerte etter en brystforstørrelse som kan variere i intensitet og lengde. Amme -evnen kan bli redusert etter en brystforstørrelse.

BRYSTFORSTØRRELSE ERFARINGER OG MER INFORMASJON OM PROTESENE

Brystforstørrelse er så vanlig at sannsynligvis er det utført over 5 millioner brystforstørrelser siden 1962. De fleste undersøkelser viser at de fleste pasienter har gode erfaringer og stort sett er meget godt fornøyd med resultatet. Protese-produsenter vi bruker, gir livstidsgaranti på protesene. Livstidsgarantien dekker kapsel problematikken i de første ti år. Etter 10 år gjelder garantien bare på  feil produksjon på protesen. Det betyr at ved ruptur etter 10 år vil du få nye proteser av produsenten men du må selv dekke operasjons utgifter. Som regel anbefaler de aller fleste produsenter, og de siste årene FDA (amerikanske food and drugs administration), at protesene bør skiftes etter 10 år for å redusere risikoen for sjeldne komplikasjoner. En MR undersøkelse etter 10 år for pasienter som ikke har noen plager med protesene kan også bruke for å utsette proteseskift noen år til.

FØR OPERASJONEN

Du må møte fastende til brystforstørrelse, dvs. ikke spise, drikke, røyke eller tygge tyggegummi minst 6 timer før. Man kan drikke vann og klar væske inntil 2 timer før brystforstørrelsen. Kvelden før brystforstørringen, og på operasjonsdagen like før du kommer til klinikken, skal du utføre en hel kroppsvask med bakteriedrepende såpe (Hibiscrub). Møt til brystforstørring uten sminke, neglelakk og smykker.

Noen medisiner bør man unngå før operasjon. Dette vil du få informasjon om i informasjonsskriv om operasjon.

SELVE OPERASJONEN

Brystforstørringen utføres i narkose. Selve operasjonen tar en drøy time, men fra pasienten ankommer klinikken til brystforstørringen er overstått regner vi 2 timer (inkl. forberedelser, narkose, vasking av operasjonsområdet, sterildekking, bandasjering etc.). Etter brystforstørrelsen blir man liggende til man er klar for hjemreise.

ETTER OPERASJONEN

Det er normalt å ha en del smerter (beskrives av de fleste som “kraftig melkespreng”) etter en brystforstørrelse. Det verste gir seg som regel etter 1 – 2 døgn, men noe smerter og ubehag må man regne med hvertfall en ukes tid etter brystforstørrelsen. En støtte-BH bør brukes dag og natt de første 6 ukene. Vi anbefaler en kompresjons-BH med god støtte. Den kan kjøpes på klinikken. De aller fleste må også bruke brystbånd over brystene i minimum 2 uker etter brystforstørrelsen, etter kirurgens anbefalinger. Hvis man tar brystforstørrelse gjennom armhulen må man ha en BH med spiler, som du også kan få kjøpt på klinikken.

Unngå tunge løft de første 6 ukene etter brystforstørringen. Pasienter som har kontorarbeid o. I. er som regel på arbeid etter noen få dager.  Etter 3 – 4 uker kan lett trening og aktiviteter gradvis gjenopptas.

BRYSTFORSTØRRELSE OG BRYSTKREFT

Det foreligger store vitenskapelige undersøkelser med mange tusen kvinner som har tatt brystforstørrelse med silikonproteser. Disse undersøkelsene viser klart at det ikke er noen overhyppighet av brystkreft blant kvinner med brystproteser. En studie har til og med vist at brystkreft muligens forekommer litt sjeldnere hos kvinner med silikonproteser.

Et annet spørsmål i denne sammenhengen er hvorvidt pasienter som har tatt brystforstørrelse med silikonproteser vil ha vanskeligere for å oppdage en kreftkul i brystet. Protesene blir alltid operert inn bak brystkjertelen, slik at dersom man skulle få en kreftkul vil denne ligge på framsiden av protesen (dvs. mellom protesen og huden). Det skulle således ikke være vanskeligere å kjenne en slik kul enn om man ikke hadde proteser. De fleste undersøkelser tyder også på at brystkreft ikke oppdages på et senere stadium hos kvinner med silikonproteser.

Når det gjelder mammografi mener mange at denne undersøkelsen blir mindre sikker dersom man har tatt brystforstørring med silikonproteser, og spesielt dersom man skulle utvikle en såkalt kapsel. Mammografi hos pasienter med silikonproteser bør derfor utføres av radiografer som har erfaring med denne problemstillingen, og med røntgenlege tilgjengelig som samtidig kan utføre ultralyd av brystene.

Hos kvinner over 40 år anbefaler vi at mammografi blir utført før man utfører en brystforstørrelse med silikonproteser.

KAPSEL-DANNELSE (“ARRKAPSEL”)

Noen få utvikler en hard kapsel rundt protesen(e). Rundt ethvert fremmedlegeme som legges inn i kroppen vil det danne seg en tynn hinne av bindevev (arrvev). Dette er en naturlig del av kroppens immunforsvar. Hos noen pasienter kan bindevevshinnen gradvis bli tykkere og vi kaller det da en “kapsel”. I enkelte tilfeller kan kapselen bli ekstra kraftig og trekke seg sammen. Brystet vil da kjennes hardt og ømt etter brystforstørrelsen. Brystet vil også få en rundere og noe unaturlig form. Utvikling av hard kapsel kan komme raskt etter brystforstørrelsen, eller først etter flere år.

Dannelse av kapsel er en kjedelig, men heldigvis helt ufarlig bivirkning etter en brystforstørring. Kapseldannelse kan forekomme i alle grader, fra at man knapt merker kapselen til et bryst som er påfallende hardt og ømt. Lav grad av kapsling er ikke unormalt etter en brystforstørring, og protesen trenger ikke skiftes. Er det uttalt kapsling ender det ofte med ny operasjon. Denne operasjonen dekkes av protesegarantien de første fem årene, og av produsentgarantien fra fem til ti år. (Se forskjellige vilkår for pasientgaranti. Din kirurg kan gi deg mer informasjon.)

Svangerskap og amming etter brystforstørring øker risikoen for kapsel, og garantien bortfaller hvis dette skjer 1-5 fem år etter brystforstørrelsen. Derfor må unge kvinner som vurderer brystforstørrelse tenke seg nøye om i forhold til operasjon og nærliggende svangerskap.

FØLBAR PROTESEKANT OG “RIPPLING”

Spesielt hos tynne pasienter med lite underhudsfett kan man i noen tilfeller kjenne nedre del av protesene på undersiden av brystene. Dette kjennes ut som en eller flere myke “kuler” som lett lar seg forskyve (dvs forsvinner) når man trykker på dem. Hos pasienter som er meget tynne og har svært lite eget brystvev vil man kunne oppleve såkalt “rippling”. Dette er normalt mest synlig når pasienten bøyer seg framover, og vil ses som en bølget uregelmessighet i øvre del av brystene. Å sette protese under muskelen vil i de aller fleste tilfeller forebygge mot rippling, Fettfilling er en annen metode for å unngå dette.

Etter en brystforstørrelse i Stavanger på Clinique Bellevue er det avgjørende at du føler deg helt trygg etter operasjonen. Vi vil derfor oppfordre deg til også å ta kontakt utenom ordinære kontroller dersom det er noe du lurer på. Slik unngår du å være i tvil, og vi vil raskt kunne fange opp eventuelle problemer etter din brystforstørring og forhindre at de utvikler seg. Mer informasjon om brystforstørring pris finner du i vår prisliste

Uttallelse av pasient: Jeg må innrømme at brystforstørrelsen har forandret mitt liv og gitt meg min selvtillit tilbake. Jeg føler meg født på ny.