fra 08:00 til 16:00
Ring 513 17 550

Brystløft

BRYSTLØFT

Brystløft er en operasjon som løfter og strammer opp bryster som er blitt slappe og hengende, ofte etter fødsel, vektreduksjon og amming,eller på grunn av medfødt misdannelser. Operasjonen ligner på brystreduksjon, men ved brystløft fjernes kun hud og ikke kjertel- og fettvev. Brystenes volum vil ikke bli mindre etter et brystløft. I de fleste tilfeller vil brystene virke større fordi brystvolumene blir samlet høyere opp på brystkassen. Brystløft kan i utvalgte tilfeller kombineres med å legge inn silikonproteser, eller fett transplantasjon. Dette bestemmes i samråd med kirurg under vurdering.

FØR OPERASJONEN

Dagen før operasjon og på selve operasjonsdagen må du dusje og vaske kroppen med den bakteriedrepende såpen Hibiscrub. Du må ikke bruke sminke eller fuktighetskremer. og du skal faste 6 timer før brystløft, men kan drikke vann og klare væsker inntil 2 timer før operasjon.

Noen medisiner bør man unngå før operasjon. Dette vil du få informasjon om i informasjonsskriv om operasjon.

Minst 6 uker før operasjon må du slutte med røyking og nikotinprodukter som snus, nikotinplaster og nikotintyggegummi.

SELVE OPERASJONEN

operasjonen utføres under full narkose. I de fleste tilfeller vil et vertikalt snitt være nok for å gi perfekt resultat med minst mulig arr. Det endelige arret består av arr rundt brystvorten og et vertikalt arr ned fra brystvorten (Lollipop).

ETTER OPERASJONEN

Etter operasjonen blir du liggende noen timer før du kan reise hjem. det vil være en del stramming i sårkantene. Røyking og diverse nikotinprodukter inkludert snusing er forbudt i minst 6 uker etter operasjon. BH skal brukes dag og natt i 6 uker, deretter på dagtid. Arrene skal tapes med tape (Micropore eller silikonteip) så lenge arrene er røde (normalt 3 – 6 mnd.).  Når det gjelder bandasjeskift og pleie av arrene vises det til skrivet du får ved hjemreise. De fleste stingene blir lagt under huden og løser seg opp av seg selv. Du blir gjort oppmerksom på det om du trenger å fjerne sting.

MULIGE KOMPLIKASJONER OG BIVIRKNINGER

Som ved alle operasjoner er det alltid en mulighet for infeksjoner eller blødning, men dette er heldigvis svært sjeldent ved brystløft. Nedsatt følelse i brystvortene kan forekomme, men det kan være forbigående. Likeledes kan evnen til å amme bli nedsatt. Et annet aspekt ved brystløft er at en ny graviditet med etterfølgende amming vil kunne ødelegge en del av operasjonsresultatet. Dette er hovedårsaken til at vi anbefaler å vente med operasjon til etter at man er ferdig med barn.

Man vil få arr som blekes med tiden. Brystene vil også ha en tendens til å sige noe etter operasjonen pga. tyngdekraften. Dette problemet er større jo større og tyngre brystene er. De fleste pasienter vil oppleve en tydelig positiv forandring etter brystløft før og etter operasjonen.

OPPFØLGING

Etter et brystløft ved Stavanger Clinique Bellevue er det avgjørende at du føler deg helt trygg etter operasjonen. Vi vil derfor oppfordre deg til også å ta kontakt utenom ordinære kontroller dersom det er noe du lurer på. Slik unngår du å være i tvil, og vi vil raskt kunne fange opp eventuelle problemer etter ditt brystløft og forhindre at de utvikler seg.

Du finner mer informasjon om pris i vår prisliste. Lurer du på noe eller ønsker time? Ring oss gjerne for timebestilling.