fra 08:00 til 16:00
Ring 513 17 550

Øreplastikk

ØREPLASTIKK

Øreplastikk. Operasjon utstående ører. Clinique Bellevue. Dr. Kvinnesland.

Det kan være mange grunner til at en ønsker å operere utstående ører og ved 10 års alder er øret utvokst, og fra denne alder kan øreplastikk foretas.

Operasjonsmetoder

Valg av operasjonsmetode for øreplastikk bestemmes ved konsultasjon med kirurgen før inngrepet finner sted. Dersom årsaken til utstående ører skyldes at øreskålen er for stor, vil denne skålen bli redusert. Dette skjer ved at en båtformet brusk/hudbit fjernes ved hel gjennomskjæring av øreskålen. Kantene sys sammen og øret bandasjeres. Vanligvis gror kantene fint sammen og de røde arrene blekner gradvis i løpet av 6-8 uker.

Dersom årsaken til de utstående ørene skyldes en svak utvikling av bruskfolden, gjøres operasjonen fra ørets bakside. En båtformet hudbit fjernes og det settes sting i brusken som gir denne en fint formet folding, hvoretter hudkantene syes sammen igjen.

Etter operasjon

Etter en times observasjon kan man reise hjem. Man får bandasje på hodet og man må ta det rolig i noen dager.  Du vil få med smertestillende tabletter som hjelper deg når bedøvelsen fra operasjonen går ut. Det kan komme litt blod i bandasjen nederst langs kanten, dette er ikke unormalt.

Hodebandasjen skal sitte på 1 uke. Fra dagen etter operasjonen kan man være oppe som vanlig, men avstå fra anstrengende fysisk aktivitet så lenge hodet er bandasjert. De fleste anbefales en uke fri fra arbeid/skole.

Bandasjen fjernes etter ca. en uke. Dette gjør vi på klinikken. Når hodebandasjen er fjernet, kan man dusje og vaske håret. Vanlig sjampoo kan brukes, men man skal ikke gni på ørene eller vaske sårene, da dette kan forårsake infeksjon. La sårene få gro i fred. For best mulig resultat er det viktig man bruker hode/pannebånd for å unngå bryting av det nyopererte øret i ca. 3 uker etter operasjonen.

OPPFØLGING

Ved Clinique Bellevue er det avgjørende at du føler deg helt trygg etter operasjonen. Vi vil derfor oppfordre deg til også å ta kontakt utenom ordinære kontroller dersom det er noe du lurer på. Slik unngår du å være i tvil og vi vil raskt kunne fange opp eventuelle problemer og forhindre at de utvikler seg.