fra 08:00 til 16:00
Ring 513 17 550

Øvre øyelokkskirurgi

Øvre øyelokkskirugi

Øvre øyelokksoperasjon. Clinique Bellevue Stavanger. Dr. Ayman Zakaria

Øvre øyelokkskirurgi er et inngrep hvor overflødig hud, muskel og fett fjernes rundt øynene. Overskudd av hud over øyelokket kan hemme synsfeltet men også gjøre at man ser trett og upplagt ut.Ved økende alder får mange økt hudoverskudd på øvre øyelokk. Dette skyldes dels mindre elastisitet i huden, men også at pannen og øyebrynene siger ned, slik at avstanden fra øyebrynene til øynene blir mindre. Sammen fører dette til at man får forsterket foldingen av huden over øyelokkene.

Den enkleste metoden for å korrigere dette er å fjerne overskuddshuden svarende til øyelokkene. I mange tilfeller vil det være riktigere å både heve pannen og samtidig gjøre øyelokksplastikk. Inngrepet vil da være noe mere omfattende. Dersom man hever pannen med kikkehulls teknikk, vil man imidlertid ikke kunne se arrene som ligger godt gjemt i hårfestet.

FØR OPERASJONEN

Noen medisiner bør man unngå før operasjon. Dette vil du få informasjon om i informasjonsskriv om operasjon.

OPERASJONEN

Kirurgen tegner og markerer hudområdet som skal fjernes. Deretter settes det lokalbedøvelse. Huden skjæres vekk og man fjerner en muskelstripe. Avhengig av hvor mye hevelse det er under huden fjerner man fett fra de underliggende fettputene. Såret lukkes med tråd som fjernes etter 5 – 7 dager. Over tråden legges det vanligvis små plasterlaper som sitter på like lenge. Tilslutt legges det på en kjølebrille.

ETTER OPERASJONEN

De aller fleste får blodutredelse rundt øyet som i løpet av noen dager siger ned på kinnet.  Dette er ikke farlig, men oppleves som sjenerende.Det er viktig å bruke kjølebriller etter operasjonen for å unngå hevelse og lindre..

Mange opplever det litt vanskelig å lukke øynene til stingene fjernes og pasienten er ofte redd for at de kan få dette problemet på sikt. Dette er vanligvis ingenting å bekymre seg for og det er meget sjeldent at det blir noe problem.
Noen kan få en øyebetennelse de første dagene etter operasjonen hvor det kommer gult puss i øynene.
Dette kan behandles med kloramfenikol øyedråper og det betyr vanligvis ingenting for sluttresultatet.
Det er viktig å merke seg at blodutredelsen kan vedvare ca 2 uker. Dette går fint og sminke over.

Hevelsen over øynene er mest uttalt etter 2-3 dager og avtar gradvis. Etter 2 uker er det vanligvis kun litt hevelse igjen. Du kan ikke regne med å se det endelige resultatet før etter 3-6 måneder.
All hevelse er da vanligvis gått tilbake.

OPPFØLGING

Ved Clinique Bellevue er det avgjørende at du føler deg helt trygg etter operasjonen. Vi vil derfor oppfordre deg til også å ta kontakt utenom ordinære kontroller dersom det er noe du lurer på. Slik unngår du å være i tvil og vi vil raskt kunne fange opp eventuelle problemer og forhindre at de utvikler seg.

Ring oss gjerne for timebestilling eller om du har spørsmål om inngrepet.  https://cliniquebellevue.no/kontakt/ ‎