fra 08:00 til 16:00
Ring 513 17 550

Silikon proteser

Silikon  proteser

Stavanger Clinique Bellevue

Å operere inn silikon proteser er en av de vanligste plastiske operasjoner som utføres i Norge. Noen er født med små bryster, og sliter med komplekser hele livet. Andre ønsker å sette inn silikon for å rette opp bryster med ulik størrelse. Mange kvinner opplever at brystene blir slappe og «tomme» med årene, spesielt etter svangerskap, amming og kraftig vektreduksjon. Det er ikke uvanlig å kombinere en brystløftoperasjon med å forstørre bryste.

Før operasjonen

Du møter fastende når du skal operere inn silikon proteser. Det betyr at du ikke kan spise eller drikke 6 timer før inngrepet. Du kan drikke vann og klare væsker inntil 2 timer før inngrepet. Kvelden før du skal legge inn silikon proteser, og morgenen på operasjonsdagen, skal du vaske hele kroppen med en bakteriedrepende såpe (Hibiscrub). Møt uten sminke, neglelakk og smykker.

Røyking og nikotinprodukter som snus, plaster og tyggegummi bør kuttes ut 6 uker før du opererer inn silikon proteser.

Selve operasjonen

Operasjonen utføres i narkose. Det er flere måter å sette inn silikonprotesene på. Vanlige metoder er å føre silikonprotesene inn i brystet gjennom et lite snitt i folden under brystet, via nedre del av areola (den fargede delen av brystvorten) eller gjennom armhulen ved hjelp av såkalt «kikkhullskirurgi».

Etter operasjonen

Du blir liggende noen timer på sykehuset etter at du har operert inn silikon proteser. Støtte-BH skal brukes dag og natt i 6 uker, deretter på dagtid. Har du satt inn silikon proteser gjennom armhulen trenger du BH med spiler. En god kompresjons-BH kan du kjøpe på klinikken.

Arrene tapes med tape så lenge de er røde. Stingene settes som regel under huden og løser seg opp av seg selv. Det er vanlig å oppleve litt stramming i sårkantene etter operasjon. Det er ikke unormalt at man har litt smerter de første dagene etter å ha satt inn silikonpupper. De første 6 ukene etter operasjonen bør du unngå tunge løft, hardt fysisk arbeid og hard trening. Lettere fysisk aktivitet kan du ta gradvis opp igjen.

Silikon proteser erfaringer

De fleste av våre pasienter er svært fornøyde når de sammenlikner sine pupper og silikon proteser før og etter operasjonen. Det er likevel ikke garantert at silikon protesene ser akkurat slik ut som du drømte om. Realistiske forventninger har mye å si for hvor fornøyd man blir med sluttresultatet.

De fleste kvinner som opererer inn silikon proteser ønsker at brystene skal se naturlige ut. Vi har lang erfaring med proteser på Stavanger Clinique Bellevue, og gir god veiledning i valg av størrelse på implantatene så du føler deg komfortabel med dine nye silikon proteser etter operasjon.

MULIGE KOMPLIKASJONER

Det er vanlig å få arr etter at man er operert. Disse vil blekne med tiden. Det er heldigvis svært uvanlig med alvorlige komplikasjoner, men som ved enhver annen operasjon medfølger det en viss risiko å sette inn silikon proteser. Det er en mulighet for at det oppstår infeksjoner og alvorlige blødninger, men det er svært sjeldent. Noen opplever nedsatt følelse i brystvorten, og evnen til å amme kan bli redusert. Derfor anbefaler vi unge kvinner å vente med å operere inn silikon proteser til de har fått barn.

Noen opplever «kapseldannelse». Det skjer når kroppen danner en beskyttende hinne rundt silikonprotesen. Da kan brystet bli hardt, ømt å forandre form. Som regel trenger man ikke foreta seg noe, men hvis det er svært ubehagelig kan man operere bort kapselen.

Tynne pasienter kan også oppleve såkalt «Rippling». Det betyr at man ser en uregelmessighet i øvre del av brystet når man bøyer seg frem. I noen tilfeller kan man også kjenne deler av protesen i underkant av brystet. Det er helt normalt og ikke farlig.

Det har vært mye snakk om silikon proteser og risikoen for brystkreft. Nyere undersøkelser tyder på at det ikke er noen økt risiko for brystkreft for kvinner med silikon proteser.

Oppfølging

Når du opererer inn silikon proteser ved Stavanger Clinique Bellevue er det viktig at du føler deg helt trygg etter operasjonen. Vi vil derfor oppfordre deg til også å ta kontakt utenom ordinære kontroller dersom det er noe du lurer på. Slik unngår du å være i tvil, og vi vil raskt kunne fange opp eventuelle problemer med dine nye silikonpupper og forhindre at de utvikler seg. Mer informasjon om silikonpupper pris finner du i vår prisliste.

Lurer du på noe eller ønsker time? Ring oss gjerne for timebestilling.