fra 08:00 til 16:00
Ring 513 17 550

Intim operasjon

Intim operasjon for kvinner. Kjønnsleppe reduksjon. Clinique Bellevue

Fra naturen av er kvinner utstyrt med kjønnslepper av svært varierende størrelse. I utgangspunktet er det således viktig å være klar over at nesten alt er like «normalt» i denne sammenheng.

Mange kvinner sjeneres over kjønnsleppenes utseende dersom disse føles for små eller for store. Dette kan for mange føre til problemer når det for eksempel gjelder seksuelle relasjoner, eller situasjoner der man skal bruke badetøy. Ved for store indre kjønnslepper kan bruk av trange klær eller ulike sittestillinger også føre til fysisk ubehag og evt gnagsår. Sportslige aktiviteter som skaper lokal irritasjon/trykk (spinning, sykling, ridning mv.) kan også medføre sårhet/smerte.Ved samleie kan noen oppleve at kjønnsleppene dras inn i skjeden. Inngrepet har i løpet av de siste årene blitt mer og mer vanlig.

Hva kan endres og hvilken metode?

Store indre kjønnslepper – Overskudd reduseres ved at det kuttes direkte bort og sårflatene sys sammen med selvoppløselig tråd

For små ytre kjønnslepper – Fett transplantasjon kan gi kjønnsleppene mer fylde

For store ytre kjønnslepper – Liten fettsuging kan redusere størrelsen på ytre kjønnslepper

For stort venusberg – Fettsuging kan redusere stort venusberg

Selve operasjonen tar ca 60 minutter avhengig av hvilken operasjonsteknikk som egner seg best i hvert enkelt tilfelle. Inngrepet utføres i lokalbedøvelse og lett narkose. De som får lett narkose sover under hele operasjonen og kjenner ingen smerte. Det er alltid en erfaren anestesilege som gir deg narkosen.
Legen former kjønnsleppene som ønsket og syr snittflatene sammen med sting som ikke trenger å fjernes, men som løses opp av seg selv. Sårflatene blir sydd med en spesiell teknikk med så små sting som mulig for å redusere arr etter operasjon.

Hvis ytre kjønnslepper eller venusberg skal fettsuges legges et lite snitt på noen få mm for innføring av fettsugingskanylen. Det samme vil være tilfelle ved en fettansplantasjon, men da blir det i tillegg et lite snitt til der fettet blir hentet fra.

Hvis du kun har hatt fettsuging i lokalbedøvelse kan du reise nokså raskt etter inngrepet men hvis du får lett narkose våkner du opp på oppvåkningsavdelingen der en sykepleier vil passe på deg.

Det er normalt at det vil føles som litt ubehagelig rett etter operasjonen og en del dager etter operasjon. Du vil få med deg smertestillende tabletter samt en resept på dette.

Vanligvis er tilhelningen etter en slik type operasjon rask og ukomplisert, man trenger ingen bandasjer. Etter operasjonen må en holde området rent for å unngå svie og infeksjoner. Det anbefales å dusje området etter toalettbesøk.
Ved kjønnsleppekorreksjon av hudoverskudd er det viktig å forebygge hevelse i sårflatene ved å kunne ligge en del og holde seg i ro de første 7 dagene etter inngrepet. Unngå å sitte og stå for lenge av gangen.

Trådene er selvoppløselige. Du trenger således ingen kontrolltime hos oss hvis du ikke skulle ønske dette av andre grunner når det gjelder kjønnsleppe korreksjon av overskuddshud. Hvis du derimot er blitt fettsugd eller fettansplantert vil det måtte fjernes enkelte suturer.

Du kan dusje dagen etter operasjonen, men unngå karbad/svømming de første to ukene. Fysisk og seksuell aktivitet kan gjenopptas etter fire uker, men vis forsiktighet og styr aktiviteten i forhold til ubehaget. Det opererte området (kanten på kjønnsleppene) vil normalt kjennes fastere de første ukene. Disse vil gradvis mykne av seg selv.

Risiko for sårinfeksjon er alltid til stede, men forekommer svært sjelden.

Du får papirer med deg der det står hvordan du skal forholde deg etter operasjon samt tlf nr du kan ringe ved behov for tilsyn/hjelp hele døgnet.

Ring oss gjerne for timebestilling.

https://cliniquebellevue.no/kontakt/